lördag 27 juli 2013

Fruarna sprang till skogs...

Sista kvällen i Strömstad , som var torsdag kväll.. åt vi mumsig räkmacka och sedan tog en nostalgisk kaffe på Annikas"glass trappa".


Lugn skön kväll som följdes av en lugn blöt dag på stranden på fredagen innan det var dags att lämna våran oas ,packa ihop och bege sej hemöver..
När vi närmade oss Åmål var det dags för en liten kaffe paus och en cig..Och Gerd som tuffat upp för branta backar var glad för det. Vi svängde i på en p-ficka i en nerförbacke, klev ur och drack en mun kaffe..
Då hör vi världens jä*la smäll!


Jag tittar upp i backen och ser en långtradare lastad med en stor skogsmaskin OCH timmer. och skriker till Annika " Helvete, han fick punka!!"

Ett stort svart moln av explosionen såg jag och hörde min fru skrika " Spring Bejbii, spring !"

Det var inte mer än 20 meter till våran Gerd.. jag stod kvar för att se OM han skulle reda ut det där .. och ser att släpet kastar åt sidan ! Då tänkte jag "Nä, nu jä*lar smäller det , han hinner ALDRIG stanna!" Springer som en galning till skogs , precis som min fru gjort några sekunder före mej..
Båda slängde
kaffe kopparna i farten för att söka skydd vid smällen.. som vi var helt övertygade om skulle komma..

Men den kom aldrig, han redde upp det med nån meters marginal..

Annika gick dit för att se om allt gick bra  och erbjöd honom en käftsmäll för att han skrämt halvt ihjäl oss!
Det var läskigt, man hann tänka tusen tankar.. Lotus som satt i sin bur i husbilen.. fanns inte tid att hämta henne.. husbilen som skulle gå åt helvete, skulle skyddet vi sprang till räcka om timret på lastbilen åkte av ?
Båda var vi rätt skärrade av upplevelsen, men kunde åxå se det komiska i det.. Han ser två kärringar springa till skogs som galningar i likadana svarta klänningar..bärandes på en varsin kaffe kopp ..som dom slänger i farten..

Lite för mycket spänning för fruarna, som lite nervklena "knoppade" på en rast plats i Filipstad efter händelsen.

Och vaknade utvilade med nerverna på plats imorse

// VERA


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar