söndag 17 november 2013

Lesbisk kärlek i media.. OCH???

Jag berättade för en arbetskamrat att vår intervju skulle vara med i  Expressens magasin Söndag idag."OCH??" var hennes frågeställning. Hon förstod inte varför det skulle skrivas extra om just lesbisk kärlek i media, och menade att det inte skiljer sig från någon annan kärlek och inte är märkvärdigt alls.

Och det har hon helt rätt i. Kärlek är kärlek hur den än ser ut - så länge vuxna parter känner likadant!

Expressen i Pridetåget - 2012
I Sverige är jag och Vera privilegierade att älska varandra öppet. Här går "man ur huse" för att hylla den mänskliga mångfalden på Stockholm Pride.. men i stora delar av världen ser det inte likadant ut. I alltför många länder är det straffbart att älska någon av samma kön.. eller så har homosexuella i alla fall inte lika rättigheter som heterosexuella.

Varför jag anser det viktigt att medverka i media är för att homosexualitet i flera av världens länder är belagt med dödsstraff!!!

För att förändra människors värderingar, normer och lagar måste ett ämne belysas.. komma upp till ytan.. medvetandegöras.. för att man ska se och förstå att det inte är något farligt, att man kan acceptera att vi alla är olika, men att ALLA människor har LIKA VÄRDE och en egen fri vilja att älska!

Att förändra värderingar, normer och lagar utanför Sveriges gränser är det yttersta målet när det gäller vår medverkan i media - det är därför vi anser det VIKTIGT att dela med oss av vår kärlek!


// ANNIKA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar