måndag 2 december 2013

"Känns inte fräscht ... eller?!" Skäms, Praktikant-Malin!

I morse när jag åkte hem från jobbet efter nattskiftet så skvalade morgonprogrammet som vanligt ur högtalarna. Normalt sett ganska behagligt.

Mix Megapols fredagssändning (29/11) Äntligen morgon, var det jag lyssnade på ... och hajade till halvvägs hemma när dom diskuterade tv, tivo (den smarta tv boxen) osv ...

När "praktikant Malin" Stenbäck kläcker ur sej att: "Det finns en ny kategori på Netflix nu, en gay kategori. En kategori som inte har med porr att göra utan helt vanliga filmer typ Brokeback Mountin."

Vidare låter hon munnen gå lite överstyr och säjer: "Då trycker man bara på Gay-kategorin. Känns inte FRÄSCHT ... eller?"

Jag blev tvärvaken i min dvalande färd. Va faan sa hon?

Inte fräscht? Nåt som inte är fräscht är för mej motbjudande. Skulle det vara motbjudande att se en love story mellan två tjejer? En film som innehåller den enas kamp och sorg över att lämna man och barn och den andres över att vara dennes älskarinna och blir bortprioriterad pga rädsla ... Inte fräscht?!

Praktikant-Malin fortsätter och deklarerar att: "Jag kan tycka, det är väääl onödigt". Och dom andra i studion protesterar lite och menar att dom kan sakna just den kategorin i samhället.
DÅ, kommer räddningsförsöket och Praktikanten Malin försöker: "Men, är det inte att lyfta ut något som är så otroligt naturligt och göra det till en större grej än vad det är?"

Om hon visste hur vi försöker hitta BRA lesbiska filmer. Visst kan en film vara jättebra utan att den innehåller något lesbiskt tema. Men att hitta ett tex. romantisk drama där paret är lesbiskt gör att vi lättare kan relatera till den ... som dom flesta gör till vilken vanlig film som helst.

Att det nu finns en sån kategori på Netflix är ju skitbra, tycker jag. Man VÄLJER själv vad man vill se!
Det är en kategori bland många andra att välja ifrån, tex komedi, drama, barn ... men av någon anledning så är dessa filmatiserade livsöden (tex Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar) i gay-kategorin INTE FRÄSCHT!!!!?

Korkade kommentarer från offentliga personer är just det som har negativ effekt på samhällets syn!

Då är det ju tur att det finns motvikter, tex Expressen där vår intervju ligger i kategorin HÄLSA ... Det känns ju inte så jävla ofräscht !

// VERA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar