onsdag 18 februari 2015

Manuset är KLAAART!!!

I skrivarrummet har jag spenderat många timmar på sistone. Rummet har skön atmosfär och flera funktioner - gästrum, astronomiskt litet observatorium och ibland kan också Vera sitta här och måla härliga tavlor. 


Jag är inne i min långledighet just nu. Jag bestämde redan i förväg att jag skulle få färdigt manus innan det blir dags att jobba igen. I två dagar har jag skrivit åtta timmar i sträck när frugan jobbat. Jag har fått träsmak i baken... men annars har det gått bra. 

Många karaktärer har skapats - goda, onda, roliga, sura med flera... Vad roligt det har varit! Och vad scary det också har varit! Vissa delar har jag skrivit med hjärtat i halsgropen. De gånger jag skrivit sent när Vera jobbat natt har det ibland varit svårt att somna...

Jag är mörkrädd i vanliga fall, men när jag skriver läskiga kapitel kan jag bli onödigt rädd. Visst är det knäppt, men så himla roligt när manuset lever nästan av sig självt. Självklart har jag haft en plan för handlingen hela vägen i synopsis. Och tänk vad förvånad jag blivit när karaktärerna valt att göra något helt annat än jag tänkt... då har jag fått lov att tänka om. 

I morse klev jag upp före min vackra hustru. Det var inte mycket kvar...

Och vet ni vad? Jag blev KLAAAAAAR!!! 
Weiii!!! Tjohooo!!!

Känslan är sagolikt magisk! 492 sidor blev resultatet... innan korrläsning! Vilket också är tufft och tidskrävande. Men själva storyn är ju KLAAAR!! 

Tusen tack älskade, goa, underbara, vackra, förstående, tålmodiga hustru för att du hjälpt mig slutföra manuset! Jag hade aldrig klarat det utan dig, Vera. Du betyder ALLT! 


Jag älskar dig!//ANNIKA


7 kommentarer:

 1. Duktiga , intelligenta Bästa frun ..Manuset är KLAAAART !! Jippiiiieee .. Så stolt över dej , Grattis .. Jag älskar dej .. oss <3

  SvaraRadera
 2. Stort Grattis Vännen

  SvaraRadera
 3. grattis!! Ser fram emot den dag boken kommer ut!

  SvaraRadera
 4. Graatttiiisss :) :) :) Längtar tills boken kommer
  ut :) Vill så gärna läsa den :D och ha en signatur
  i boken ;) Kramar till er båda :) <3

  SvaraRadera
 5. Tack för alla grattis!! Åh, jag önskar sååå att den verkligen blir utgiven. Det skulle va mer än fantastiskt att få grattisar för att boken finns att köpa ute i handeln! Håll tummarna sen när korrläsningen är klar! Kramisar

  SvaraRadera
 6. Grattis!! Den känslan när manuset är klart, det är obeskrivligt! Du är så himla duktig att skriva, kommer ihåg ett deckarmanus jag läste av dig som jag tyckte var otroligt spännande. Hoppas den här är lika spännande och hoppas VERKLIGEN att det ges ut! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack, Nina! Ja, man kan inte annat än hålla tummarna. Det är tufft att få en bok utgiven. Kul att höra av dig igen! Kramis

   Radera