torsdag 5 mars 2015

MyFitnessPal

Nu går det bra. 285 sidor är färdigkorrade i manus. Drygt 200 kvar...
Jag kan inte riktigt släppa det innan det är klart. Tänk om den faktiskt skulle bli publicerad och jag får ge ut en deckare?!
Det vore som en "dream come true"!

Men jag gör faktiskt andra saker också. Ett annat fokus jag har är att jag vill komma i form, och då menar jag inte att gå ner i vikt. Det gjorde vi inför förra sommaren och vi har båda hållit vikten sedan dess. Nej, nu är det kondition och styrka som gäller.

MyFitnessPal, löpbandet, står troget nere i källaren och lockar mig att svettas en stund varje dag. Jag intervall-tränar varannan minut löpning, och varannan promenerar jag samtidigt som jag jobbar med hantlar. Det är kul när man märker skillnad. Men det står nog inte står på innan jag får frugan med mig ner. För tänk om jag börjar närma mig hennes styrka... då kan hon ligga risigt till i vår soff-brottning...

Men apropå "MyFitnessPal" så är det faktiskt namnet på en APP jag vill tipsa om för dem som vill gå ner i vikt, hålla vikten eller bara ha koll på kalorier och träning. Prova att ladda ner den. Det kostar inget och har man svårt att räkna kalorier kan man enkelt scanna in varors streckkoder och på det viset veta hur mycket man får i sig genom att skriva in vikten på det man ska äta. 

Nu ska ni inte tro att jag är någon fullfjädrad renlevnads-människa, rökare som jag är. Men jag gillar verkligen att träna i alla fall. Många gånger har folk frågat hur jag kan springa när jag är rökare. Jag anser att det är bättre att både springa och röka än att bara vara rökare. Det ena måste inte utesluta det andra. Kanske jag slutar röka nån gång, kanske inte... men jag vet att jag gillar att träna oavsett! Så till sommaren ser jag fram emot en löprunda på morgonen innan vi drar till stranden där jag kan koppla av med en cigg i solstolen. 

// ANNIKA

3 kommentarer:

 1. Jag hoppas du får ge ut din deckare! För den vill jag läsa :)

  Att sluta eller inte sluta är väl frågan ;) Min pappa rökte hela sitt liv... kanske tog det kål på honom kanske inte eller så var det bara fel levnadsstill även i allt annat... vem vet. Tycker ärligt att vill man sluta med en "ovana" så är det upp till var och en och inget som någon annan ska tjat på en om. Röker inte själv men jag har ovanor jag vill sluta med, hur det går? Inte alls.
  Det där med att träna!!! Jag behöver verkligen komma igång!! Igen... foten pajade med hälsporre för ETT år sedan... stön och bråkar mellan varven med mig. Fast appen ska jag kolla upp, lät ju som en bra grej!!
  Nu får du ta det med ro - men jag har faktiskt funderat på hur långa ni är??? Jag vet inte varför... jag har fått för mig att i princip ALLA människor är mycket längre än mina 162 cm. Korkad tanke kanske... å sådant borde man sluta fundera över i min ärbara ålder....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så trist när man vill träna men inte kan. Jag hade problem med ett knä för ett tag sen så jag vet hur frustrerad man kan bli. Ja, vi är väl inte så värst långa vi heller. Jag mätte mig på polisstationen och var då 166,7 cm. Det här köper inte Vera som är en centimeter längre än mig, för hon säger att hon bara är 166, och då måste jag alltså vara 165? Men jag hade vittne på stationen och hävdar fortfarande att jag ÄR 166,7, så då borde Vera vara närmare 168 cm...
   Vet inte om vi nånsin kommer bli överens om detta. Hahaha

   Radera
 2. Ja alltså varför jag funderar beror nog på att jag bor i Stockholm och jag upplever det som om jag alltid blir påsprungen av alla människor... att de inte ser mig för att jag är under deras ögonnivå ;)

  SvaraRadera