söndag 25 september 2016

Bokmässans känslosvall...


I onsdags åkte vi hemifrån ... först till Täby och lämnade Luna sen vidare mot Alingsås. 65 mil och många timmar senare landade vi i hotellsängen, upprymda på vad morgondagen skulle ge.

På uppdrag av Nordiskfilm har vi en filmkamera med på resan och för lite videodagbok under våra uplevelser i Göteborg.

Torsdag, bokmässans första dag...

Den är gigantisk och man känner sig såååå liten som debutant. Vi har aldrig varit på bokmässan eller rört oss i dessa kretsar tidigare. Man känner sig vilsen, liten och en aning ångest får fäste på insidan ... Det är inte utan att man funderar på vad man gör där! Det blir lätt så när man hamnar utanför sin komfort zon. Klart som fan att vi visste vad vi skulle göra där, men känslan var sån under första mässdagen.


Uppfattningen är att bokmässan främst är till för att knyta kontakter och visa upp sig, sånt kan vara svårt när man är heeelt ny i okänd miljö och knappt vet vem som skrivit vad. Vi diskuterade detta när vi kom hem på kvällen och kände oss lite vilsna. 

Kanske spelade storleken på mässan (som är ENORM) roll och speglade vår litenhet så tydligt. Nåja ... hur som helst så blev ju fredagsbesöket till mässan  förutsättningslöst, det fanns inte några förväntningar alls. Vi åkte dit, slog en high five och sa: "Nu gör vi det här!"


Så kul vi hade!!!
 Nya spännande, härliga möten med författarkollegor och andra inspirerande människor. Mötet med författaren Birgitta Andersson/Backlund tog oss helt med storm. 
Det mötet gjorde stor skillnad för oss. HON ... den fantastiska, underbart helsköna damen med det tuffa förflutna, tyckte att VI var coola, häftiga och bekräftade det i dedikationen i en av hennes böcker till oss. Tack Birgitta! 
Mässans dag nr 3, som var lördag, hade vi en intervju att göra ...


Det är svårt att svara kort på ganska avancerade frågor om boken. Men jag tror kanske de flesta känner så, svaren blir inte vad man egentligen skulle vilja ha sagt. Men over all... den duger! Inte heller det är ju något som vi gjort förut. Trevligt mingel i Calidris monter med kollegor avslutade mässan för vår del. Litenheten känns inte längre så överväldigande!


Skål och tack, alla vi mött på mässan! 
En upplevelse vi fortfarande processar 😊 .  

 Men nu ska vi chilla med en pizza och lite läsning... av Birgitta Andersson / Backlund såklart! Annika läser Lustans tivoli för hon hade redan läst Blondie, som jag börjat med. 

Sen är det bara ta en ny bok i högen som vi fått ihop på bokmässan. Spännande!👍

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar