söndag 23 oktober 2016

Sök och finn

De nya högtalarna skvalar radio Gävleborg i köket i kapp med regnet utanför. Jag gillar verkligen teknik. I synnerhet ordentligt fungerande teknik känner jag nu när jag ska göra det här blogginlägget - min dator är galet seg och det rimmar illa när jag oftast får andras datorer att skärpa till sig. 
Jag brukar gilla höstregn också, ibland ... när man kan hitta på lite galenskaper med Vera. 


Tidigare år har vi hittat på tävlingar som den i bilden ovan, där förloraren fick ta årets sista dopp en regnig dag i september. Ruggvädret skrämde inte tillräckligt för att låta bli att anta utmaningen, men visst var jag superglad att jag vann!

Nu blir det inga fysiska utmaningar på ett tag. Inga långa höstliga skogsutflykter heller ... Men vi gör det bästa av det, jag och Luna. Klädda i varsin regnjacka bet vi ihop och gick ut på en promenad. Det blir helt klart en mysdag inomhus denna söndag!

Igår luktade det snö sa barnbarnet, och det gjorde det. Det kom faktiskt en gnutta hagel när vi tog eftermiddagspromenaden. Snabbt övergående i och för sig, så var man inte ute just då missade man det nog.

I alla fall föranledde väder och årstid ett stort "sökochfinn" efter mössor och vantar under förmiddagen. Vera lever en stor del av tiden på tradera för att göra kap åt våra växande barnbarn. Hon har hittat massor, men inga mössor. 


Igår hittade vi dem på "Arne" (Hofors egen lågprisbutik). Men det fattades något, de hade inga tofsar. Garn inhandlades också och efter en del "sökochfinn" i minnesbanken också fick vi till dessa fina garnbollar.
Den första mössbollen blev väl kompakt. Luna ville ha den och fick leka sönder den, vilket var fort gjort.

Luna gillar mest innemys när det regnar. Det allra mysigaste hon vet är när "mammorna" slår sig ner i soffan och ser på tv. 

Kanske är hon redan redo med kontrollen inför kvällens "Allt för Sverige" ...

Skön söndag på er!


// ANNIKA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar