torsdag 26 januari 2017

Hemma hos- reportage ...


Jag och Luna sover alltid längre än morgonpigga Annika. När hon tycker att vi sovit klart kommer hon upp och väcker oss. I förrgår uppstod detta fenomen ännu en gång, vi rycktes ur drömvärldarna och plirade nyvakna mot en gryende dag. 

Luna var som vanligt uberlycklig och hade full fart på elvispen (svansen) från första vakna stund. Annika klappade henne lite hastigt och sa: "När jag öppnade sovrumsdörren för att väcka dig, luktade det hund härinne."
Omg! Det luktade hund av hunden?! :) 

Luna är ju en bebis!
 Hon kan inte gå omkring och stinka hund. Den oönskade odören av byracka åtgärdades. Elvispen var dock avstängd under hela rengöringsprocessen.


Ren och doftande likt en blomma, lindades hon in i två handdukar. I famnen, som en bebis, frotterades hon framför brasan ... för att hon frös som en hund! :)

Ett ordspråk med zebraränder flimrar förbi ... eget beröm luktar illa, är ju ett annat. 
Så med risk för att stinka värre än hund tänker jag skryta med att vi äntligen fått fingrarna ur och påbörjat förändringen i köket. En liten köks-soffa skruvades ihop idag.


Anledningen var nog att vi blev intervjuade av Helen Granditsky för Gefle Dagblads, Bygga & Bo i veckan. Frågorna väckte en del slumrande renoveringstankar till liv igen. 
Köket behöver helt klart ett lyft och nu är det på G. 

Vårt lilla "hemma-hos-reportage publiceras på tisdag. 


Fönsterbytet var ett stort, energislukande projekt på 8 månader. Så det känns lite lagom att börja på nytt med vårt pyttelilla kök. 
Nästa stora projekt blir ny färg på fasaden till sommaren. 

Men nu tar vi det lilla lugna, Rom byggdes inte på en dag. En ny soffa i köket är en lagom början. :)
Inte heller leder alla vägar till Rom, åtminstone inte för oss.
 Hur och var vi än åker, lyckas vi alltid komma till Circle K. 


Oavsett ursprunglig destination ändras färdrutten om en av oss utbrister: "Titta, en Sirrkelk!" Vips, så står vi där vid kaffemaskinen som skummar mjölken till två små delikata mjukglassformade toppar i muggen. 
Dä ä gooo-kaffe dä!

Och snart börjar "Samtidigt i Hofors, del 3.
Vi ä mä!

Men bara i tevesoffan denna gång :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar