lördag 4 mars 2017

Hänt i veckan ...


Den här veckan kan man läsa om oss i Hänt i veckan. Ganska stort för oss och vi hoppas att det ska gynna den kommande ljudboken.

Vi jobbar stenhårt med uppföljaren nu och tanken är att den ska bli klar till försommaren. Beslutet att dela kapitlen är enormt tidsödande och rörigt. Man blir alldeles kollrig i huvudet i försöken att hålla reda på karaktärer, vad som hänt och ska hända. Eftersom vi skriver varsina kapitel vet man heller inte vad den andre "skriver till" för att få sitt avsnitt att gå ihop. Härdsmältan är nära många gånger!

Men då är det bara lämna skrivbordet, koppla hunden och ta en promenad i skogen för att rensa tankarna. Vi har förmånen att bo endast ett 30-tal meter ifrån en egen trollskog där vi får lite frist och kan ladda om batterierna.


Men idag har det varit ganska bra flyt och det enda vi laddar om för, är mello! :)Annika förbereder revbenspjäll och cheescake som blir kvällens mello-middag/dessert. Men det är många skrivtimmar kvar tills det börjar. Timmar som kommer att gå i rasande fart, som alltid när man djupdyker i manusvärlden. 

En värld där man bestämmer helt själv hur det ska vara och bli ...
 Nu ska ett vapen köpas, en stuga förberedas för att hålla någon kidnappad, en psykpatient bli bältad och en gammal tant köpa nya högtalare! 

Det låter helt galet när man rycker det ur sitt sammanhang :) men allt har en logisk förklaring. Det är lite vi ... allt måste kunna hända på riktigt, ingen fiktion alls. Verklighetstroget är modellen för oss, iallafall i det vi hittills har skrivit. Vi har inbillat oss att man lättare hittar en igenkänningsfaktor som läsare då. 
Även om det mesta vi skriver är helt uppdiktat av vår fantasi. Ha en härlig Lördag !2 kommentarer:

 1. Längtar verkligen efter boken! Läste ju första kapitlet när det låg på kapitel1.se och tyckte att den började SÅ spännande! :)

  Kram och ha en mysig helg!

  SvaraRadera
 2. Kul att läsa om er i Hänt i Veckan :) Blev lite guldkant idag i brevlådan.

  Jag ser fram emot fortsättningen på Lustjakt och hoppas att jag där emellan kan lyssna till ljudboken.

  Kram

  SvaraRadera