Intervju: Expressen Söndag/Hälsa, nov 2013

Jag berättade för en arbetskamrat att vår intervju skulle vara med i  Expressens magasin Söndag & HÄLSA (klicka på länken för att komma till artikeln)."OCH??" var hennes frågeställning. Hon förstod inte varför det skulle skrivas extra om just lesbisk kärlek i media, och menade att det inte skiljer sig från någon annan kärlek och inte är märkvärdigt alls.

Och det har hon helt rätt i. Kärlek är kärlek hur den än ser ut - så länge vuxna parter känner likadant!

Expressen i Pridetåget - 2012


I Sverige är jag och Vera privilegierade att älska varandra öppet. Här går "man ur huse" för att hylla den mänskliga mångfalden på Stockholm Pride.. men i stora delar av världen ser det inte likadant ut. I alltför många länder är det straffbart att älska någon av samma kön.. eller så har homosexuella i alla fall inte lika rättigheter som heterosexuella.

Varför jag anser det viktigt att medverka i media är för att homosexualitet i flera av världens länder är belagt med dödsstraff!!!

För att förändra människors värderingar, normer och lagar måste ett ämne belysas.. komma upp till ytan.. medvetandegöras.. för att man ska se och förstå att det inte är något farligt, att man kan acceptera att vi alla är olika, men att ALLA människor har LIKA VÄRDE och en egen fri vilja att älska!

Att förändra värderingar, normer och lagar utanför Sveriges gränser är det yttersta målet när det gäller vår medverkan i media - det är därför vi anser det VIKTIGT att dela med oss av vår kärlek!


// ANNIKASåhär såg vår intervju ut i Expressen Söndag igår ..
Journalist Karin Jansson och Fotograf Maria Hansson

Bröllops fotograf Amanda Lindholm
Och visst , jag förstår dom som tänker ..OCH ?? Vad är det för speciellt med dom ?

Detta var vår tredje intervju i pressen, att det blivit just vi kanske är en slump.. huvudsaken är att ämnet blir belyst.!

För det är ju just DET som är grejen, vi borde inte anses vara speciella.

Men när tex svenska barnlösa par inte får adoptera barn från Ryssland för att Sverige tillåter äktenskap mellan samkönade, då MÅSTE man stå upp mot trångsyntheten.. skulle dom vara sämre föräldrar för att Annika och jag gifte oss i kyrkan?? Såklart inte !..men dom bestraffas för att vi finns..och om dom bestraffade vänder straffet till ilska?.. riktat till källan varför dom inte får adoptera ett barn ..oss..  Det var bara ett exempel..

Om vi kan vara till hjälp/stöd eller på något sätt påverka andra till att våga.. så är det iallafall super-SPECIELLT för mej!


// VERA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar